I

Am rămas restantă cu impresiile lăsate de trecerea lui 2016.

Un singur cuvânt poate descrie anul abia trecut pentru mine: haos.

Am pățit cele mai grele încercări din viața mea de până acum, fie că au fost legate de familie sau munca cea de toată săptămâna (ce-i aia week-end?).

Am strâns un munte de experiențe deosebite și am cunoscut oameni de-a dreptul minunați — asta ca să nu încep prin a mă plânge de restul. Ce să mai, un munte cu de toate, cu suișuri, cu coborâșuri, că așa e până în vârf. M-am cățărat pe cărți bune și pe final am început a merge la un club pentru citiori și cititoare.

M-a lăsat extenuată, ce-i drept!

A fost cu pierderi, cu șapte cărți ilustrate duse la bun sfârșit, cu măritiș, un mutat cu peripeții și multe năbădăi de #freelancer — pe care le voi tot diseca aici când o fi vreme, nu acum. A fost frumos, a fost urât. N-am să arunc cu pietre, n-am să-l plâng.

Sper la mai multă bunătate și sinceritate, sper ca oamenii să își dorească să fie mai buni și mai drepți zi de zi.

____________________________________________________________________________________________

II

Că tot am pomenit mai sus de mutat, în septembrie ne-am schimbat cuibul. Am trecut de la spațioasa noastră garsonieră la un apartament cu trei camere. Ca vecin îl avem pe Parcul Tineretului și-i așa mare bucurie în suflet pentru asta…ehe.

În fine. Ce voiam de fapt să vă povestesc este despre personajul care ne condimentează zilele și care ne încasează chiria, domnul A.

Ei bine, de câte ori îl vedem pe “nenea”, cum îi spunem noi, dânsul e cu mâinile-n gunoi până la cot. Fie ploaie, fie vânt, stă și toacă fiecare bucățică de carton în zeci de bucățele mai mici — pentru că noi (locatarii) reciclăm — și pentru că blocul face economie de containere. Avem câte unul din fiecare pentru 15 apartamente, nu-i deci de mirare că domnul A. ține la a mărunți fiecare bucățică reciclabilă și nu numai.

Nici termitele n-ar face așa treabă bună cu gunoiul nostru.

Pe lângă asta, de când temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, și-a înfășurat capul într-un ditai fularul de care nu cred c-are să mai scape până în aprilie.

Toate bune.

Ne place aici.

 

 

 

2 Comments

  • Laura Paraschiv2 years ago

    O să te ia prin surprindere 2017, presimt eu. Se lasă cu spălare de păcate după 2016. Keep warm, nenea. ❤️

LEAVE A COMMENT